Τις φτιάχνουμε με τον παλιό ηπειρώτικο παραδοσιακό τρόπο. Η συνταγή μας είναι πάρα πολύ απλή. Ζυμώνουμε το αλευράκι με νερό και αλάτι, ελαιόλαδο και λίγο ξύδι για να “κριτσανίσει” το φύλλο μας. Καλό ζύμωμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας. Ανοίγουμε, στο μέγεθος που θέλουμε, τα “λαδόφυλλα” με το “πιτόξυλο” που έλεγε και η αγαπημένη χρυσοχέρα γιαγιάκα μας. Τα στρώνουμε στο ταψί μας και τα γεμίζουμε με μια από τις ξεχωριστές γεύσεις που έχουμε. Σπανάκι –τυρί –πράσο- πατάτα- μακαρόνι- κοτόπουλο –μπέϊκον. Η παραδοσιακή μας πίτα είναι έτοιμη για ψήσιμο.
Οι μπουγάτσες μας και οι ηπειρώτικες πίτες μας είναι αυτές που μας έκαναν “διάσημους” σε όλη την πόλη.